Menu

Advies inwinnen voor bedrijfsovername

Als je overweegt je bedrijf te verkopen, is het goed om erbij stil te staan wat hier allemaal bij komt kijken. Het kan handig zijn om een bedrijfsovername advocaat in te schakelen. Deze kan helpen met informatie om je verder te helpen in de overweging, of te begeleiden in de vervolgstappen. Een bedrijfsovername advocaat helpt met het vastleggen van juridische zaken aangaande de overname. In een korte afspraak kunnen de aandachtspunten voor jouw overname in kaart gebracht worden. Dit adviesgesprek is gratis en hierin wordt gewezen op aandachtspunten en valkuilen voor een overname.

Voordelen van hulp bij bedrijfsovername

Hulp bij je bedrijf verkopen is anoniem en laagdrempelig, zodat je bedrijf alleen advies kan inwinnen, zonder naar buiten te brengen dat er een overname wordt overwogen. Het is toegankelijk en transparant, zodat je ook zonder juridische achtergrond kunt begrijpen waar over gesproken wordt, zonder omslachtig papierwerk. De advocaten hebben jarenlange ervaring in overnames en delen graag de tips. Bovendien zijn ze sterk in advies en onderhandeling.

Waarmee ze helpen

Advies voor verschillende aspecten van je bedrijf verkopen kan je erg goed helpen. Behalve een langdurig proces, is een bedrijfsovername ook een financiële en soms zelfs emotionele aangelegenheid. In elke stap van overweging tot overname kun je bijgestaan worden door een team van deskundigen die je precies kunnen vertellen wat je opties zijn en wat naar hun professionele mening de beste keuze is. Er wordt een intentieverklaring opgezet, waarbij het zaak is te realiseren dat deze juridisch bindend is. Risico’s voor zowel koper en verkoper worden afgedekt. Als het daadwerkelijke koopcontract wordt opgesteld, worden advocaten ingeschakeld.

De expertise van adviseurs

De adviseurs kunnen ook knelpunten identificeren. Daarnaast zijn ze sterk in onderhandelingen en weten ze de juiste strategie te bepalen voor de onderhandeling voor de overname. Het voordeel van een externe partij in onderhandelingen, is dat deze over het algemeen niet emotioneel betrokken is bij de overname en zodoende sterker kan onderhandelen. Een adviseur van Bedrijfsovernamehulp geeft laagdrempelig advies en toegankelijke informatie. Bovendien zijn de advocaten en adviseurs specialisten en kunnen zij deskundig adviseren en sterk onderhandelen.