Menu

Beleggen doe je zo

Op het moment dat je besluit te gaan beginnen met beleggen dan zijn er een aantal dingen belangrijk. Ten eerste zal je namelijk voor jezelf moeten bepalen hoeveel geld je wilt investeren, en hoeveel geld je elke maand of elk jaar weer extra wilt investeren. Wanneer dit op orde is, is het tijd om een plan te maken. Wil en kun je meer risico’s nemen? Kies dan bijvoorbeeld voor losse aandelen met veel potentie in de komende jaren. Wil je echter liever beleggen in aandelen waar je op de lange termijn een mooi rendement kunt behalen? Kies dan bijvoorbeeld voor een ETF index waarbij je een mandje aanschaft met verschillende soorten aandelen, en je dus minder risico loopt. Welke strategie je ook kiest, je zult altijd een broker nodig hebben. 

Meer informatie

Brokers vergelijken is ontzettend belangrijk. Dit omdat er een groot aanbod is van veel verschillende brokers. Elke broker heeft zo weer zijn eigen voor en nadelen. Ook is het belangrijk goed na te denken in welke financiële producten je wilt gaan investeren, en vervolgens kijken welke producten jouw favoriete broker aanbiedt. Brand New Day is een broker die is bedoeld voor beginnende beleggers. Zo kun je investeren in diverse ETF’s wereldwijd en ook zijn er diverse index fondsen en obligaties waaruit je kunt investeren. De kosten zijn erg laag. Een andere grote aanbieder is deGiro. deGiro is een van de meest bekende brokers in heel Nederland. Deze broker biedt erg lage tarieven aan en heeft een selectie van honderden fondsen en ETF’s , allemaal met 0 euro transactie kosten. Het platform is erg gebruiksvriendelijk. Een andere broker die ook aan te raden is, is Lynx. Lynx is een internationale broker dat voorkomt uit het bekende handels platform van Interactive Brokers. Met een minimale inleg van maar liefst 3000 euro kun je beginnen met investeren bij Lynx. Lynx staat bekend om zijn concurrerende tarieven voor zowel actieve als beginnende beleggers. Daarnaast heeft het platform een groot aanbod van veel producten. 

Tips en Trics

Een goede tip is om dus altijd te letten op de transactiekosten die je betaalt, en de kosten om een order te plaatsen. Op de website staat bijna altijd aangegeven wat de kosten zijn om een order te plaatsen voor een bepaalde aandeel. Zeker wanneer je een actieve belegger bent is het belangrijk rekening te houden met de kosten. Wanneer je erg veel trades maakt, kan dit namelijk veel geld kosten. Binck bank staat ook bekend om zijn grote aanbod van producten en het gebruiksvriendelijke platform. Daarnaast hanteren zij ook zeer lage kosten en is het mogelijk om de koersen te bekijken op diverse apparaten. Zo is er een eenvoudige trader voor op internet en op je smartphone, en is het mogelijk op een uitgebreide software om alle grafieken in detail te bekijken. Wanneer je een nieuw account aanmaakt let dan altijd goed op de voordelen, eventuele welkomst bonussen en de transactie kosten!