Menu

Betalen van btw bij online geld verdienen

Op internet liggen tal van kansen, die online geld verdienen mogelijk maken. Start bijvoorbeeld een eigen webwinkel, verdien geld met een persoonlijke blog, start een cursus die je aanbiedt aan anderen, enzovoorts. Geld verdienen op internet brengt een aantal consequenties en verplichtingen met zich mee. Naarmate de omzet van je online activiteiten groeit, zal het verplicht worden om btw te innen en dit vervolgens af te dragen aan de fiscus. Ook heb je voor het opzetten van een eigen webwinkel een KVK-nummer nodig. In dit artikel lees je er meer over. 

Kansen om online geld te verdienen 

VerdienFormule is een website waarop je ontzettend veel informatie vindt over online geld verdienen. Er zijn tegenwoordig tal van manieren om zonder een grote investering vooraf omzet te kunnen genereren. Populair zijn momenteel affiliate marketing, dropshippen en bijvoorbeeld het opzetten van leerprogramma’s. Het verschilt van persoon tot persoon, welke van deze kansen het beste bij je past. Zoals al werd aangehaald, heb je voor een eigen webshop vaak een KVK-nummer nodig. Daarbij brengt het de nodige verantwoordelijkheden met zich mee, als producten geretourneerd worden of mensen problemen ondervinden bij de levering hiervan. 

Starten met affiliate marketing op je eigen website 

Makkelijker dan het starten van een eigen webshop, is starten met affiliate marketing. Onder affiliate marketing verstaat men het verkopen van producten voor een externe partij. Voor iedere consument die bij een partij X een product bestelt via jouw website krijg je een vergoeding als affiliate partner. Deze vergoeding kan een vast bedrag per sale zijn, maar ook een percentage van het aankoopbedrag. Er zijn verschillende grote bedrijven die met een dergelijk affiliate programma werken. Je kunt als particulier starten met affiliate marketing, waardoor btw afdragen niet direct noodzakelijk is. 

Dropshippen een trend van de laatste jaren 

Enigszins vergelijkbaar met affiliate marketing is dropshippen. Het is een term die je bijna niet ontgaan kan zijn de afgelopen jaren. Er zijn steeds meer dropshippers, met name jongeren, die de kansen van het internet proberen te benutten. Het gaat hierbij in het bijzonder om jongeren die producten bij Chinese webshops inkopen en in Nederland met veel marge proberen te verkopen. Bij dropshipping bestelt een consument een product op jouw website. De order wordt vervolgens doorgezet naar een leverancier, welke de bestelling rechtstreeks aan de klant levert. Je hebt in dit geval veel meer verantwoordelijkheden dan bij affiliate marketing. Zo ben je zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van orders en komen consumenten met vragen bij jou terecht. Ook dien je als bedrijf btw af te dragen aan de fiscus.