Menu

Dit zijn dé opleidingen omtrent werk en inkomen!

Wanneer je een keuze moet maken voor een opleiding zijn er enorm veel verschillende opties waar je voor zou kunnen gaan. Vaak is het slim om al een kleine selectie voor jezelf te maken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld al een richting te kiezen waarin je graag iets wilt doen. Als die richting werk en inkomen is, zou een van deze opleidingen misschien wel optie kunnen zijn.

Een opleiding tot consulent

Als je graag een opleiding wilt doen in de omgeving werk en inkomen zou je tot consulent opgeleid kunnen worden. Opleiding consulent werk en inkomen leert jou daar van alles over. Zo zou je na deze opleiding kunnen gaan werken als inkomensconsulent. Jij bent dan de persoon die gaat kijken of iemand recht heeft op een uitkering of niet. Je zult dit dan gaan bepalen en op die manier kun je mensen helpen.

Doe de opleiding HRM

Je zou ook de opleiding HRM kunnen doen. Je leert bij de opleiding Human Resource Management alles over hoe je iemand die in dienst zit moet benaderen. Of deze persoon al op de goede plek zit binnen het bedrijf of dat hij beter ergens anders zou kunnen werken. Ook leer je te bepalen of iemand goed genoeg functioneert binnen het bedrijf. Wanneer dit niet het geval is, zal jij ook degene zijn die de knoop moet doorhakken om die persoon aan te houden of dat je die beter kan laten gaan. Wanneer het beter is om iemand te laten gaan ben jij ook degene die hem waarschijnlijk zal moeten ontslaan. Het zou ook kunnen dat de baas dit doet, maar dan zul jij wel aanwezig zijn bij dat gesprek.

Ook de opleiding WMO zou een optie kunnen zijn

Wanneer jij mensen graag wilt helpen zou ook een WMO opleiding een optie kunnen zijn. Met deze opleiding ga jij gesprekken aan met cliënten om het een en ander te kunnen bepalen. Zo zal je moeten bepalen wat de zelfredzaamheid is van een cliënt. Ook is het belangrijk dat je kunt bepalen of een cliënt een goede social kring heeft die hem of haar zou kunnen opvangen en ondersteunen.

Ga werken als financieel adviseur

Als je graag bezig bent met werk en inkomen zou een baan als financieel adviseur ook zeker een optie kunnen zijn. Hiermee kun je mensen helpen met allerlei financiële keuzes die ze moeten maken. Je zou financieel adviseur kunnen worden van een heel groot bedrijf, dan zul over hele grote keuzes mogen mee denken. Vaak komen klanten dan met plannen die ze hebben, jij gaat dan uitzoeken of dit financieel gezien ook een interessante keuze is. Je kunt de klanten dan bijvoorbeeld vertellen hoeveel winst jij verwacht dat ze ermee kunnen gaan maken. Het zou ook kunnen dat jij dit plan helemaal niet ziet zitten, omdat het financieel alleen maar kosten maakt. Dan kun je aan je klanten laten weten dat het een beter idee is om het niet te doen.