Menu

Hoe krijg ik weer grip op de financiële situatie van mijn organisatie?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Staan er nog veel betalingen binnen jouw bedrijf open van jouw klanten? Dan is het wellicht tijd om dit probleem op te lossen, voordat het compleet uit de hand loopt. Je kunt op diverse manieren weer grip op de financiële situatie van jouw organisatie krijgen. Wij vertellen je hier graag meer over en na het lezen van dit artikel ben jij in staat om grip terug te krijgen.

Huur een professional in

De financiële situatie van jouw onderneming is ontzettend belangrijk. Zonder inkomsten kan jouw bedrijf namelijk niet voortbestaan. Het is dan ook één van de eerste prioriteiten om deze situatie op orde te hebben. Je kunt credit management door een professional laten uitvoeren; op deze manier weet je zeker dat het probleem wordt opgelost en je in de toekomst niet in dezelfde situatie terecht komt. Je kunt als ondernemer tijdelijk een professional inhuren om jouw tijdelijke problemen op te lossen, maar je kunt natuurlijk ook iemand aannemen die ervoor zorgt dat je je geen zorgen meer hoeft te maken. 

Maak een planning

Een planning maken is één van de belangrijkste onderdelen van het in orde maken van jouw financiële plaatje. Plan iedere maand wat je verwacht te verdienen en wat je van plan bent om te gaan uitgeven. Maak een balans met deze verwachting en kijk wat er minder uitgegeven kan worden. Houd dit iedere maand of week bij om verrassingen te voorkomen.

Zorg voor een overzicht

Heb jij geen inzicht in wanneer klanten je betalen? Dan zal hier verandering in moeten komen. Je kunt beginnen met een overzicht maken in Excel, maar er bestaan ook diverse programma’s die je kunnen helpen met credit management. Het belangrijkste is dat je een overzicht bijhoudt zodat je later kunt terugzien wanneer je bijvoorbeeld een reminder naar de klant hebt gestuurd!