Menu

Hoe werkt beleggen?

Beleggen is een manier om geld te verdienen, zonder dat je daar al te veel (fysiek) werk voor hoeft te doen. Het is als het ware een investering die je doet omdat je hoopt dat hetgeen waar je in investeert in de toekomst meer waard wordt. Met beleggen kan er natuurlijk wel wat fout gaan: je kunt je inzet verliezen en het is dus niet zonder risico’s! Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe beleggen werkt en wat de mogelijkheden precies zijn. Zo kun je gemakkelijk aan de slag met het beleggen van je eigen geld!

De diverse mogelijkheden van beleggen

Je zult waarschijnlijk al snel denken aan het kopen van aandelen als je over beleggen nadenkt. Met beleggen is echter veel meer mogelijk dan alleen het kopen van aandelen! Onder beleggen vallen onder andere de volgende mogelijkheden:

Per mogelijkheid kun je bekijken wat de voor- en nadelen zijn om te bekijken welke soort beleggen het beste bij jou past. Na het maken van deze beslissing zul je actie moeten ondernemen om jouw geld op de korte of lange termijn meer geld waard te laten worden.

Korte of lange termijn beleggen

Als je hebt besloten om te gaan beleggen kun je er voor kiezen om op de lange- of de korte termijn te beleggen. Deze keuze maak je op basis van je wensen. Het is eigenlijk logisch: je kunt beleggen met de hoop om snel geld te verdienen of je zet je geld wat langer vast om wat meer zekerheid te hebben en je maakt op de lange termijn winst. Deze keuze is volledig aan jou! 

Durf de stap te nemen

Ben je bang dat je al je geld verliest bij het beleggen? Dan kun je eerst beginnen met het beleggen in nepgeld. Op deze manier kun je leren hoe beleggen werkt en hoef je nog geen grote risico’s te nemen. Sowieso een goede tip: beleg alleen met het geld wat je kunt missen. Als je deze tip nakomt neem je sowieso een kleiner risico en kom je later niet in de problemen als je aandelen toch minder waar blijken te zijn. Durf de stap te nemen, maar doe dit dus niet met het geld wat je normaal voor je huur of hypotheek gebruikt. 

Begin zo snel mogelijk

Heb je zojuist bedacht dat je wilt gaan beleggen? Ga dan direct aan de slag! Hoe jonger je bent, hoe groter de kans wordt dat je flink kunt gaan verdienen met het beleggen van geld. Je krijgt namelijk rendement op je inleg, maar ook op je al eerder behaalde rendement. Zo verdien je dus nog meer geld! 

Ben je overtuigd en wil je gaan beleggen? Dan wordt het tijd om te beginnen met het kopen van jouw aandelen en aan de slag te gaan met het verdienen van geld. Wij wensen je veel succes! En vergeet je vooral niet nóg beter in te lezen en een goede strategie te bedenken.