Menu

Maak een pensioen opbouwen jouw prioriteit

Een goed pensioen opbouwen zou de prioriteit van iedere werkende persoon moeten zijn. Desondanks is dit niet altijd zo makkelijk als dat ze zeggen. Wanneer jij in loondienst werkt kan jij profiteren van het feit dat jouw werkgever jouw pensioenfonds regelt, maar als jij een zelfstandige ondernemer bent zal jij dit zelf moeten doen. In beide gevallen is het belangrijk om inzicht te krijgen in hoe en waarom jij een goed pensioen moet opbouwen.

Wij leven allemaal langer dan vroeger

Over het algemeen leeft iedere persoon langer dan vroeger. Dit heeft te maken met de gezonde levensstijl die wij nu hebben, de vooruitgang op medisch gebied en de bevorderde gezondheidszorg. Iedereen wilt voorkomen dat zij hun pensioen ingaan en er na een tijd achter komen dat hun geld op is. Om dit te voorkomen moet jij een pensioen opbouwen. Een pensioen opbouwen hoeft geen grote stap te zijn. Je moet denken dat iedere euro die jij maandelijks spaart al een euro meer is voor later.

Is een AOW genoeg om van te leven?

Veel jongeren zullen zeggen dat zij hun opa’s en oma’s zien leven van een AOW uitkering en dat zij het niet krap hebben. Het is zeker mogelijk om momenteel van een AOW uitkering te leven, maar je moet ook altijd onthouden dat je een pensioen opbouwt om risico’s te voorkomen. De waarde van geld stijgt met het jaar, wat inhoudt dat het geld wat jij in de toekomst zult ontvangen aan AOW wellicht niet genoeg is om de huur van een appartement, jouw medicijnen en leuke uitjes mee te betalen. Een pensioen opbouwen is de oplossing om dit te voorkomen. Een extra inkomen geeft jou meer zekerheid en minder zorgen.

Een kans op belastingvoordeel bij het pensioen opbouwen

Iedereen die geld maakt in Nederland moet belasting betalen, maar wanneer jij een pensioen opbouwt kan jij profiteren van een belastingvoordeel. Jij hoeft namelijk geen belasting te betalen over het geld wat jij aan de kant zet voor jouw pensioen. Pas wanneer jij jouw geld tijdens jouw pensioen krijgt betaal je hier belasting over, maar deze belasting is een stuk lager dan de belasting die jij voorheen over jouw inkomen betaalde. In sommige gevallen kan jij zelfs belastingvrij een pensioen opbouwen.

Zowel geschikt voor een zelfstandige ondernemer als een loondienst werker

Ondanks dat een werkgever verplicht is om jouw pensioenfonds te regelen, wat inhoud dat hij een klein bedrag van jouw loon afhoudt om jouw fonds mee te vullen, werkt niet iedere werkgever met dezelfde voordelen. Het kan dus voorkomen dat jouw werkgever helpt om een vrij minimaal pensioen opbouwt wat niet voordelig is voor de toekomst. Om te voorkomen dat jij tijdens jouw pensioen voor ongewenste situaties komt, kan jij jouw eigen pensioen opbouwen. Neem eens een kijkje op de website van SynVest. Hier kan jij zowel als zelfstandige ondernemer als werknemer terecht om jouw persoonlijke pensioen opbouw te regelen. Een goed geregeld pensioen betekent een pensioen waar jij van kunt genieten.