Menu

Met deze hbo opleidingen kun je goed verdienen

Er zijn veel beroepen en opleidingen waar je geld mee kunt verdienen. Als je voor een baas gaat werken zijn het vaak HBO opgeleiden die een goed betaalde baan krijgen. Ook kun je voor jezelf beginnen en dan kan je in praktisch iedere sector goed verdienen. Wel is het belangrijk dat je dan een HBO opleiding bedrijfskunde of iets soortsgelijk hebt gedaan. Zo weet je de basis van de administratie en hoe je met klanten omgaat.

HBO verpleegkundige opleiding

In tegenstelling tot wat de mensen zeggen kan een verpleegkundige toch veel verdienen. Afhankelijk van de sector waarin je gaat werken kan dit tot wel 35 euro per uur oplopen. Dit is dan meestal wel als ZZP’er in de thuiszorg of wijkverzorging. Steeds meer HBO verpleegkundige kiezen ervoor om hun diensten op ZZP basis aan te gaan bieden. Dit komt omdat ze dan in principe hun eigen uurloon kunnen kiezen. Ook wordt er dan vaak gekozen voor de particuliere sector. In de zakelijk sector heb je wel zekerheid, maar daar ligt het salaris vele malen lager.

Accountancy opleiding

Er zijn verschillende hbo opleidingen waarmee je goed geld kunt verdienen. Echter is het wel zo dat een accountant een van de beste salarissen heeft. Het is een beroep wat ook altijd zal blijven bestaan. De meeste ondernemers weten niet zo goed wat de fiscale mogelijkheden zijn. Ze zullen dus altijd een boekhouder of accountant nodig hebben om hun belangen te behartigen. Dit is niet alleen bij de ZZP’ers maar ook bij de grotere bedrijven in Nederland. Je werkzaamheden kunnen van dag tot dag verschillen. Zo kan je de financiering voor een project moeten rondkrijgen. Echter kan het ook zo zijn dat je dagelijkse administratie voor een bedrijf doet. Ook ben je verantwoordelijk voor het doen van de BTW aangifte bij de belastingdienst.