Menu

Ook een SEO webshop levert meer klanten op

Beschik jij over een webshop waar jij bijvoorbeeld kleding, speelgoed of elektronica verkoopt? Er zijn bedrijven die naast fysieke winkels ook online goederen aanbieden. Voor alle webshops geldt dat aandacht voor SEO belangrijk is. Er zijn veel manieren om aan offline marketing te doen maar uiteindelijk kun je daar slechts een beperkt publiek mee bereiken. Door een sterke focus op SEO te leggen bij de opbouw van jouw website kun je er echter voor zorgen dat klanten jouw onderneming ook weten te vinden als zij het product dat ze zoeken intypen op Google. 

Belangrijke aspecten van SEO voor jouw webshop

Jouw SEO webshop wordt beïnvloed door de volgende factoren: 

  • De productinformatie. Om te beginnen is het goed om te kijken naar hoe jouw producten op de pagina worden omschreven. Gebruik tools om de juiste zoektermen te kunnen toepassen en zorg voor een overzichtelijke website waar snel en duidelijk de belangrijkste informatie terug te vinden is. 
  • Een goed draaiende website. Niet alleen de inhoudelijke website maar ook de technische kwalificaties ervan zijn relevant. Het gaat gebruikers snel tegenstaan als een website traag werkt en de website onduidelijk is. Daarnaast toont onderzoek aan dat het helpt om te werken met kleuren. Door analytische tools te gebruiken kun je het gedrag van bezoekers op jouw website onderzoeken. 
  • Het voeren van promoties op Facebook en Instagram. Het is belangrijk om zo goed mogelijk gebruik te maken van de marketingmogelijkheden van sociale media. Door de juiste strategie kun je ervoor zorgen dat je met jouw advertenties de juiste doelgroepen bereikt. 

Hoe pak je de SEO webshop aan

Begin met het opzetten van jouw SEO webshop door informatie te zoeken op het internet. Er zijn tegenwoordig digitale SEO gidsen beschikbaar die jou hierbij stap voor stap begeleiden.  Als je jouw werkzaamheden hebt opgebouwd kun je ervoor kiezen om een specifieke SEO deskundige in te schakelen en deze werkzaamheden uit te besteden. Een SEO deskundige is altijd op de hoogte van de laatste trends en kan de SEO grondig herzien met directe resultaten.