Menu

Rotterdam werkstudent inhuren?

Heb jij al eens gehoord van Rotterdam werkstudent? Een werkstudent is nog bezig met zijn of haar opleiding, maar wil daarnaast ook werken. Met alleen studiefinanciering zullen studenten namelijk goed op hun uitgaven moeten letten. Bovendien is het voor studenten ook prettig om praktijkervaring op te doen binnen de branche. Daarnaast heeft het ook voor bedrijven veel voordeel om een Rotterdam werkstudent in te huren. Zij krijgen op die manier een relatief goedkope arbeidskracht. Bovendien kan de samenwerking mogelijk zelfs voortgezet worden na de opleiding van de werkstudent.

Is het inhuren van een Rotterdam werkstudent een goed idee?

Als je op zoek bent naar een goedkope arbeidskracht, dan kan het een goed idee zijn om een Rotterdam werkstudent in te huren. Een Rotterdam werkstudent zal niet hetzelfde vragen als iemand die de opleiding heeft voltooid. Dat terwijl een werkstudent vaak allerlei werkzaamheden binnen je bedrijf kan oppakken. De theorie ligt in ieder geval nog vers in het geheugen. Opleidingen blijven zich overigens ook ontwikkelen en aanpassen op de arbeidsmarkt en de huidige ontwikkelingen binnen de branche. Mogelijk heeft de student hierdoor zelfs dingen geleerd die jouw huidige medewerkers nog niet kunnen.

Hoe huur je een Rotterdam werkstudent in?

Er zijn bedrijven via wie je een Rotterdam werkstudent in kunt huren. Deze bedrijven kunnen voor je nagaan welke werkstudenten het best aansluiten op de werkzaamheden. Er zijn vaak werkstudenten die verschillende opleidingen volgen. Vooral studenten in de Accountancy, ICT en Rechten kiezen er veel voor om zich aan te bieden op de arbeidsmarkt. Heb jij een bedrijf en ben je werkzaam binnen een van deze branches? Dan kan het ontzettend fijn zijn om een werkstudent in te huren. Zij kunnen je vaak prima ondersteunen bij verschillende werkzaamheden.

Vaak werkt een werkstudent net zo efficiënt als zijn collega’s

Een Rotterdam werkstudent mist vaak alleen nog praktijkervaring. Naarmate een werkstudent langer in je bedrijf werkt, werkt hij vaak net zo efficiënt als zijn collega’s! Een werkstudent heeft doorgaans een HBO werk- en denkniveau, waardoor hij prima in staat om uitdagende werkzaamheden te voltooien. Een werkstudent is bovendien ook gemotiveerd. Niet iedereen kiest ervoor om naast een studie ook nog te gaan werken! Het kan daarom een ontzettend goed idee zijn om een werkstudent in te huren. Mogelijk loop je een goed gemotiveerde student tegen het lijf die je ook in de toekomst graag binnen je bedrijf houdt.

Student Inhuren | Studenten Uitzendbureau

Een langere samenwerking

Voor de Rotterdam werkstudent is het fijn om vast wat praktijkervaring te hebben. Het zorgt bovendien voor een beter CV. Daarnaast heeft de gemiddelde student het ook niet breed en is het voor de student dus prettig om extra inkomsten te hebben. Soms kan het voor zowel jou als de student prettig zijn om ook na de opleiding te blijven samenwerking. Vooral als de vraag naar personeel binnen jouw branche groot is, kan dit prettig zijn. De werkstudent zal wellicht minder geld vragen na het afronden van zijn opleiding dan anderen. Bovendien is de werkstudent op dat moment al bekend met je bedrijf en ingewerkt.