Menu

Tips om nare financiële gevolgen bij een scheiding te voorkomen

Gaan jij en je zakenpartner uit elkaar? Of ben je van plan een scheiding aan te vragen, maar ben je bang voor de financiële gevolgen? Wij vertellen je graag meer over wat je portemonnee kan verwachten bij een scheiding. Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je aan toe bent en hoe je dit proces het best kunt aanpakken. 

Hoe pak ik een zakelijke scheiding aan?

Zakelijk scheiden is iets anders dan een echtscheiding, maar je zult je hier wel goed over moeten inlezen. Het kan voorkomen dat je samen met je partner een bedrijf hebt opgestart en in je eentje verder wil. Voorkom ruzie en ga als vrienden (of oud-collega’s) uit elkaar onder begeleiding van professionele hulp.

Wat kun je verwachten bij een echtscheiding?

Een echtscheiding aanvragen is niet gratis; je zult een advocaat moeten inhuren en de kosten van de rechtbank moeten betalen. Dit is waar het financiële gedeelte al komt kijken. Als de echtscheiding eenmaal is doorgezet zul je ook naar onderdelen van je eigen financiële plaatje moeten kijken. Je gaat scheiden en de kans is dus groot dat je apart van elkaar gaat wonen. Je zult diverse vragen voor jezelf moeten beantwoorden, waaronder onder andere:

  • Kan ik de huidige woning nog betalen of moet ik op zoek naar iets anders?
  • Gaan er grote veranderingen plaatsvinden in verband met mijn pensioen?
  • Moet ik alimentatie gaan betalen?

Hulp bij een scheiding

Heb je hulp nodig bij een zakelijke scheiding of een echtscheiding? Dan kun je een mediator of advocaat inhuren om het proces soepel te laten verlopen. Voordat je een advocaat of mediator inschakelt is het van belang dat je onderzoek doet naar zijn of haar specialisatie. Zo voorkom je dat jouw advocaat je toch niet goed kan helpen! Een scheiding kan (met de juiste hulp) rustig verlopen en snel afgehandeld worden.