Menu

Wat is PDCA?

PDCA is een methode die wordt gebruikt voor het streven naar verbetering. Dit gaat dan over alle onderdelen binnen een bedrijf. Van het contact met de klant tot een snelle productie. Meestal wordt dit gedaan met behulp van bepaalde software. Deze zorgt er dan voor dat je de klant beter kunt bedienen of dat je bedrijfsprocessen kunt versnellen.

Waarom gebruiken we PDCA software?

We gebruiken PDCA software om de processen binnen een bedrijf sneller en beter te maken. Zo kun je ervoor zorgen dat alle wensen van de klant genoteerd worden. Ook kan je met deze software ontdekken welke processen nog te sloom gaan. Uiteindelijk wil je deze uiteraard ook verbeteren. Het monitort bijvoorbeeld de voortgang van processen. Door deze inzichten te hebben kun je zien waar het fout gaat en wat verbeterd dient te worden. De software geeft als het ware feedback over de processen waar jij actie kunt ondernemen. Zo krijg je de kans om steeds efficiënter te werken. Dit zorgt er weer voor dat je bedrijf kan groeien. Het is een unieke workflow waar medewerkers gemakkelijk hun weg in kunnen vinden.

Wat levert het jouw bedrijf op?

Het kan jou een voorsprong geven op de concurrentie. Dit komt doordat de software gebruiksvriendelijk is gemaakt voor medewerkers. De medewerkers kunnen taken als het ware afvinken en de computer houdt bij hoeveel tijd hieraan besteeds is. Ook kun je met de software ervoor zorgen dat medewerkers alleen informatie zien over hun taken en niet die van andere medewerkers. Zo zorg je er voor dat alles overzichtelijk blijft. Natuurlijk heeft de baas overzicht over alle taken van alle medewerkers. Eventueel kun je ook een plan en doelstelling instellen voor de medewerkers. Zo raken ze gemotiveerd om deze doelen te halen. En kan jij met een gerust hart verder werken aan de groei van je bedrijf.