Menu

Welke zakelijke netwerk oplossing past bij jou?

Als je veel gebruik maakt van een zakelijk netwerk, zijn er veel oplossing die misschien het beste bij jou zouden passen. Het belangrijkste is dat het goed functioneert zodat je dan ook zo efficiënt mogelijk kunt werken. Om ervoor te zorgen dat je weet welke zakelijke netwerk oplossing het beste bij jou past lees je hier welke mogelijkheden er zijn.

Maak gebruik van een cloud

Als je met veel documenten werkt, is het handig om gebruik te maken van een cloud. Het handige aan een cloud is namelijk dat je altijd bij al je documenten kunt. Je hoeft dan niet meer documenten mee te nemen naar huis of een afspraak. Dit scheelt vaak een hele hoop moeite. Het is ook fijn dat je een document erbij kunt pakken als je in eerste instantie misschien niet verwacht had dat je deze nodig zou hebben. Wel is het belangrijk dat je dan kiest voor een cloud die goed beschermd is, al helemaal als je belangrijke documenten moet opslaan. Je wilt niet dat hackers zomaar bij die documenten kunnen komen. Een openstack cloud zou dan bijvoorbeeld heel erg fijn kunnen zijn.

Zorg voor een goede cloud verbinding

Als je dan gebruik maakt van een cloud is het ook nog handig om ervoor te zorgen dat hier een goede verbinding mee is. Op die manier zorg je er altijd voor dat je zeker bent dat je bij je documenten kunt als dit nodig is. Om ervoor te zorgen dat deze verbinding veilig is, kun je er het beste voor zorgen dat deze privé is. De verbinding werkt dan niet via het openbare internet. Op die is de kans dat er iets gehackt wordt ook weer een stuk kleiner. Een goede manier zou dan de Azure Express route zijn. 

Goed internet is dan ook belangrijk om te hebben

Cloud systemen werken via het internet, daarom is het belangrijk dat deze dan ook goed werkt op kantoor. Er zijn verschillende manieren waarop je kan zorgen voor een goede internetverbinding. De beste manier is glasvezel, deze verbinding is erg snel. Bij glasvezel heb je ook minder vaak last van storingen. Dat is ideaal om op kantoor te hebben, het is namelijk zo dat wanneer er een storing is op het internet, je ook niet goed kunt werken. Het enige nadeel aan glasvezel is alleen dat het nog niet overal verkrijgbaar is. Hiervoor moet je gemeente zorgen en het kan dus dat dat nog niet gebeurd is. Zoek daarom eerst uit wat de mogelijkheden zijn en bepaal aan de hand daarvan wat de mogelijkheden zijn. 

Zorg dat je werknemers bereikbaar zijn

Dan is het vervolgens ook belangrijk dat je werknemers bereikbaar zijn. Dit is onder andere belangrijk voor klanten, dit zodat zij kunnen bellen als ze vragen hebben. Ook voor collega’s onderling is dat handig als ze vragen hebben. Op die manier kunnen ze elkaar helpen. Dit kan telefonisch, maar ook per mail. Hiervoor is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste telefoon abonnementen en laptops.