Menu

Wil je een carrière switch maken?

Zit jij nu op een opleiding of ben je al geslaagd voor de opleiding? Dan kan het toch voorkomen dat deze carrière niets voor jou is. Je ziet het jezelf niet tientallen jaren doen, waardoor je liever een carrièreswitch maakt. Dit is ook zeker niet erg, want het is belangrijk om een passende carrière te vinden die bij jou past. Lees daarom vooral verder om de juiste carrière switch te maken. 

Welke opleiding moet ik dan doen?

Je vraagt het je zelf vast vaker af. Welke opleiding moet ik dan doen? Het is belangrijk om een opleiding te vinden die je interesseert en volledig bij je past. Als je graag voor mensen zorgt, kun je kijken naar verschillende zorg opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan verloskundige, maar ook aan verpleegkundige. Wil jij het bedrijfsleven in? Dan kun je kijken voor de accountantsopleiding. Deze opleiding biedt je veel in je carrière. Je kunt namelijk veel kanten op met deze opleiding, waardoor je sneller aan een geschikte baan komt. Omdat je een carrière switch maakt, zit je vaak minder lang op school. Dit is enkel als je eerst een soortgelijke opleiding hebt gevolgd. Is dit niet het geval? Dan zal je de volledige jaren op school moeten doorbrengen.

Wat als ik de accountant opleiding wilt volgen?

Als je een accountant opleiding wilt volgen, dan zijn er een aantal opleidingen waaruit je kunt kiezen. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kijken voor een masterclass accountant opleiding. Deze opleidingen duren 24 maanden. Tijdens de opleiding leer je veel berekeningen maken, en het opstellen van een boekhouding. Als dit jou interesseert, dan wordt het aangeraden om niet langer te wachten en je in te schrijven voor deze opleiding! Wil je de lat hoger leggen? Kijk dan voor een opleiding op de universiteit.