Menu

Wil je fysiek zilver verkopen? Bekijk hier de mogelijkheden

Wanneer je weer wat geld nodig hebt, is het een gemakkelijke zet om je goud en zilver te verkopen. Goudbaren en zilverbaren aankopen wordt dan ook vaak gedaan met de toekomst in gedachte. Het is een manier om veel geld om te zetten in een vrij klein fysiek object. Daarnaast kunnen goud en zilver door de jaren heen flink in waarde stijgen. Het is dus logisch dat je ooit bij de stap van het verkopen aankomt. 

Kies je prijs

De waarde van goud en zilver veranderen continu. De markt waarop deze waarde bepaald wordt is van maandag tot en met vrijdag in bedrijf. In het weekend staat de prijs vast. Net als bij zilverbaren aankopen, kan je ook bij zilverbaren verkopen wachten tot het juiste moment. Doordat de prijs continu verandert, heb je soms meer of minder waarde per gram tot je beschikking. Bij veel websites wordt de prijs om de zoveel minuten ververst, zodat je zo vaak mogelijk de correcte waarde kunt inzien. Ga je fysiek zilver verkopen? Dan zal de persoon die je hierbij helpt ook een apparaat hebben die de actuele waarde bijhoudt. 

Afgeven in de winkel of opsturen?

Je kunt kiezen uit fysiek zilver verkopen in een winkel of het proces via het internet regelen. Plekken waar je zilverbaren aankopen kunt doen, hebben vaak ook de mogelijkheid om je zilverbaren te verkopen. Wanneer je naar een fysieke winkel toe gaat, kun je al het goud of zilver meteen afgeven en krijg jij je geld mee naar huis. Maar kies je ervoor om dit online te regelen? Dan zal je de goudbaren of zilverbaren nog op moeten sturen naar de inkoper. Dit doe je natuurlijk op een zorgvuldige manier. Het transport volledig verzekeren zal dan waarschijnlijk nodig zijn. 

Het verkopen van sieraden

Niet al het zilver of goud wat verkocht wordt zie je in de vorm van munten of baren. Fysiek zilver verkopen kan ook in de vorm van sieraden. Hier moet je dan wel letten op het gehalte aan puur zilver of goud wat erin zit. Dit kan de waarde namelijk erg beïnvloeden. Om dit te kunnen bepalen kan je zelf kijken naar een keurmerk op het sieraad. Deze kan je vertellen wat het gehalte van het pure edelmetaal is. Maar dit is vaak niet goed te doen. Ga dus naar een professional. Deze bepaalt officieel de waarde van je sieraad.